Красотата е комплексно понятие и в пълния си смисъл означава хармония и симетрия на всички части на тялото. Не по-маловажно е обаче всяка една част от общата композиция да е сама по себе си шедьовър. И ако с лицето е доста по-лесно, тъй като на помощ идва козметиката, гримът и прическата, с тялото нещата стоят малко по-различно. Оказва се обаче, че постигането на изящни извивки не е толкова непосилна задача, колкото си мислят повечето от нас.
Напротив, само с няколко малки трика и относително леко физическо натоварване всяка дама може да се сдобие с изваяни и красиви форми.
Краката
Най-доброто упражнение:
Застанете изправени, като раздалечите краката на ширината на раменете. Пренесете тежестта на тялото върху левия крак, като го свиете леко в коляното. Десният крак е изпънат. След това се върнете в изходна позиция. Повторете упражнението 10 пъти и го направете в другата посока.
Допълнителен трик за красота:
Епилирайте и ексфолирайте добре краката си, след което подсушете добре, изчакайте пет минути и с леки масажни движения нанесете върху кожата бронзиращ лосион. Златистите отблясъци привличат погледа върху най-фините части от женския крак, като му придават още по-елегантен вид.
Талията
Най-доброто упражнение:
Упражненията за страничните части на талията са особено подходящи за извайване на плавни женствени извивки, наподобяващи пясъчен часовник. Те помагат да постигнете „излято“ като от корсет тяло.
Легнете на лявата си страна и изпънати крака. Повдигнете главата, като я придържате с лявата си ръка, свита в лакътя. Дясната ръка поставете на ханша. Стегнете корема и повдигнете десния крак колкото може по-високо. Задръжте в тази поза около 60 секунди. Повторете 2-3 пъти. Направете упражнението и в другата посока.
Допълнителен трик за красота
За плосък и стегнат корем свикнете всеки път под душа да си правите масаж със струя прохладна вода. С помощта на ръчния душ правете кръгови движения по посока на часовниковата стрелка с насочена към корема силна водна струя.
Деколтето
Най-доброто упражнение:
Лицевите с много ефикасни за поддържане на тонуса на бюста, но за нетренирано тяло началото би могло да е доста трудно. Затова можете да започнете с улеснен вариант – поствете ръцете на по-високо (стол или диван) и опрете на земята коленете. Направете максимален брой повторения.
Допълнителен трик за красота:
Постевете акцента върху гърдите си – независимо дали сте надарени от природата с перфектен бюст, оформили сте красивото си деколте с помощта на упражнения или пък сте прибягнали до помощта на качествен сутиен, винаги можете да подчертаете тази най-женствена част от тялото си.
Използвайте голяма четка за нанасяне на грим, за да нанесете пудра с блестящи частици във V-образната част на деколтето (изберете бледорозов нюанс, ако кожата ви е светла, и златист, ако сте по-мургава). Започнете нанасянето от гръдната кост (намираща се между гърдите) и продължете в посока към дясното рамо, а после и към лявото. Използвайте леки, бързи движения на четката, като разнасяте равномерно, за да избегнете евентуалния ефект на петна.
Раменете
Най-доброто упражнение:
Снабдете се с комплект гирички от 3-4 килограма (в началото можете да започнете с 1-2 килограмови). Застанете прави и се приведете леко напред, като държите по една гиричка във всяка ръка. Изнесете ръцете максимално назад, след което ги протегнете напред, без да ги сгъвате в лактите. Повторете упражнението 15-20 пъти.
Допълнителен трик за красота:
Старайте се винаги да стоите изправени, без да превивате раменете напред. Красивата осанка е немислима, когато раменете са отпуснати. Грижете се за кожата в тази област чрез редовно почистване, ексфолиация и обтриване с тоник. Автобронзантът ще подчертае допълнително красотата им, особено в по-топло време, когато носите блуза без ръкави.
Гърбът
Най-доброто упражнение:
Легнете на пода с лице надолу и изпънете ръцете встрани така, че да бъдат перпендикулярни на торса. Започнете да ги повдигате нагоре и ги задръжте за няколко секунди в най-високата възможна позиция. Бавно отпуснете ръцете надолу в изходно положение. Направете 12 повторения, фокусирайки се върху приближаване на плешките една към друга при всяко повдигане. Веднъж добили сила, ще можете да включите в упражненията и гирички по около 1-2 килограма за всяка ръка.
Допълнителен трик за красота:
Не пренебрагвайте тази част от тялото си, защото това, че вие не я виждате, не означава, че е за подценяване. Правете редовно пилинг на кожата на гърба си и поне веднъж-два пъти годишно посещавайте професионален козметолог за ултразвуково почистване и маска. Кожата ви ще засияе. Тези грижи са особено важни през летния сезон, както и преди официалния повод, когато планирате да облечете рокля с гол гръб.

Най-четено

Станете Facebook фен